Gammalt Hällakakor? Gör Rostat Hällakaka till middag

Ber om ursäkt för min Svenska, jag är Amerikansk och nya till språket 🙂 men nu kör vi, i alla fall!

Hällakaka från Polarbröd

Jag hade flera Hällakakor kvar som höll på att bli dåliga… så jag gjorde ett ’experiment’ för att få användning för brödet. Hällakakor är inte så dyr men jag försöker att alltid undvika att slänga mat, och jag gillar utmaningar att utnyttja mat… även Hällakakor.

Rostat Hällakakor

Rostat Hällakakor

 

Det vår enkelt: gör en krispgare rostat Hällakaka att ha till maten som sopa eller någon matträtt med sas. Jag också tycker om Hällakakor med jordnötssmör och sylt.

 

Hällakakor

Hällakakor

Gör så har:

Tända ugn till 175°C

Breda ut oliv olja över hela Hällakaka (båda framsida och backsida). Strö ut havssalt (även speciellt smaksätta havssalt!) Då hugga Hällakakor i fjärde och placera på bakplåten. Baka ända tills de vänder brun.

Hällakakor

 

Rostat Hällakakor

Rostat Hällakakor